Evenementen

Opening Solotentoonstelling Maayke Schuitema

Opening Solotentoonstelling Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solo tentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Op zondag 22 april wordt de tentoonstelling om 13.00 uur feestelijk geopend door Claudia de Breij.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke hard gewerkt aan deze misschien wel meest kwetsbare serie. Zij zet in haar nieuwste kunstwerken de strijdbare vrouw neer. Een vrouw die het niet langer accepteert om slachtoffer te zijn, die haar kwetsbare en dienstbare kant omzet in weerbaarheid. De herboren vrouw in de werken van Maayke komt op voor haar rechten, zowel maatschappelijk als seksueel. Dit levert bijzonder krachtige beelden op.

De nieuwe werken zijn wel gemaakt in de vertrouwde hybride techniek die zo eigen is aan het werk van Maayke maar nu alleen een combinatie van de linoleumsnede met zeer verfijnde potloodtekening op bijzonder papier. Dit speciale papier heeft Maayke laten overkomen vanuit Japan. 

De vrouw in de nieuwste solo-expositie van Maayke Schuitema zegt met trots: Ik ben een feminist op hoge hakken!

De expositie is in ieder geval te zien tot en met 27 mei.

Graag tot ziens op zondag 22 april of op een ander moment!

Andere Evenementen

Noordeinde Nocturne 2019

Zaterdagavond 30 maart is de 13e editie van Noordeinde Nocturne festival. Vanaf 17.00 uur start Het Hofstads Jeugd Orkest met...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.