Evenementen

ROBBERT FORTGENS - SOLO

ROBBERT FORTGENS - SOLO

Het Haagse weekend van 5 en 6 september barst haast uit zijn voegen van de culturele activiteiten. Voor Project 2.0 betekent dit het begin van een nieuwe expositie van de bekende kunstenaar Robbert Fortgens.
 
Wij nodigen u hierbij van harte uit voor het bijwonen van de feestelijke opening op zaterdag 5 september op 20.00 uur. 
Sinds enkele jaren gaan fotografische beelden een dialoog aan met de schilderijen van Fortgens. Daaruit ontstaan duo-schilderijen waarin abstracte stopverf-dikke olieverfdoeken gecombineerd worden met het fotografisch beeld. Het driedimensionale pasteuze gebaar van de schilderskwast wordt geconfronteerd met foto's die, in superpositie geplaatst en overschilderd, een sterke gelaagdheid en dynamiek krijgen. Als in een heftige liefdesrelatie verhouden zich de twee disciplines. Soms vechtend maar meestal flirtend vormen ze een spannend maar homogeen geheel.  
 
Robbert Fortgens heeft zich gedurende de zomer terug getrokken in zijn atelier om zich volledig te kunnen toeleggen op zijn nieuwe solo-exposite. Hij leeft daarvoor een tijd in stilte om volledige concentratie te krijgen voor zijn creatieve proces. Ook wij zijn zeer benieuwd wat dit keer het vernieuwende element in zijn werk zal worden en wat uiteindelijk weer "onmiskenbaar Fortgens" zal zijn. De eerste beelden laten wij u nu al zien. 
 
Zoals al eerder genoemd zal de opening zijn tijdens de Noordeinde Art & Fashion en Museumnacht Den Haag. Wij gaan er in ieder geval een groot feest van maken bij Project 2.0 en zorgen voor een knallende avond met onder DJ sax duo John & Mr Smith, twee zeer enthousiaste muzikanten. 
 
De expositie is te zien tot en met 4 oktober 2015. 
Graag tot dan of op een ander moment. 

http://project20.nl/kunstenaars/robbert_fortgens

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.