Evenementen

Voor Boven De Bank

Voor Boven De Bank

Opening expositie zondag 6 september om 14.00 uur. 

Wat is de meest gehoorde uitspraak in een galerie, of in ieder geval bij ons in De Galerie en Kunstuitleen. Wij zoeken iets voor boven de bank (begrijpelijk en kan nog net) met vaak na een seconde of twee stilte er achteraan, het moet ook bij de gordijnen passen (beetje tenen krommend).

Het is natuurlijk zo logisch als 1 + 1 dat er in de meeste gevallen iets gezocht wordt voor boven de bank. Veel banken staan tegen of net voor een muur. En een muur is een mooie plek om iets op te hangen. Aan de andere kant is eigenlijk de andere kant, dus tegenover de bank de meest logische plek iets op te hangen, want dan wordt het kunstwerk nog gezien als men op de bank is neer gestreken. Maar daar staat of hangt tegenwoordig al een bakbeest van een TV en dat is een vaak een slechte combi met een kunstwerk. Kortom, het moet toch boven de bank.

Nu hebben wij al jaren geleden bedacht iets te doen met dit gegeven maar het kwam er op de één of andere manier niet van, terwijl wij al bijna 20 jaar (jaja bijna jubileum) boven de bank kunst ophangen en het thema op zich een mooie gelegenheid biedt om te kijken hoe een kunstenaar met de opdracht omgaat; maak iets voor boven de bank. Nu is het dan eindelijk zover. Wij hebben acht kunstenaars bereid gevonden hun gedachten en creativiteit los te laten op dit aloude thema.

Geert Kollau, Ria Nieswaag, Michiel Molenaar, Theo Koster, Susan Schildkamp, Crail Moansburg, Bram Reinders en Bastiaan Kijzers hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een kunstwerk dat naar hun mening zeer geschikt is voor boven de bank.

Zondag 6 september (tijdens Art & Fashion 2015) om 14.00 uur is de opening van de expositie en ja er zijn ook mooie banken waar de kunstwerken boven hangen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig en hopelijk kunnen we er met jullie komst een feestje van maken (u mag op de bank blijven slapen).

De expositie -Voor Boven de Bank- is te zien t/m zondag 4 oktober.

P.s. De banken worden ter beschikking gesteld door Byron & Jones en Studio 40 en zijn ook te koop.

In het weekend van 5 & 6 september is het grootste jaarlijkse evenement van het Noordeinde, Art & Fashion 2015. Een extra reden om langs te komen. 

Andere Evenementen

Noordeinde Nocturne 2019

Zaterdagavond 30 maart is de 13e editie van Noordeinde Nocturne festival. Vanaf 17.00 uur start Het Hofstads Jeugd Orkest met...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.