Aan tafel met PortazulEffie speurt wereldwijd naar het allermooiste aardewerk

“Eten moet een feestje zijn” zegt Effie van Ginneken, “want als je de sterren van de hemel kookt wil je ook dat je tafel er mooi gedekt uit ziet!“ In de maanden oktober en november is het feest in Effie’s zaak Aan Tafel met Portazul aan het Noordeinde 204. De zaak bestaat vijftien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.
Haar authentieke, handbeschilderde aardewerk serviezen zijn in alle kleuren te krijgen. Rood, zachtblauw, dieppaars, sprankelend geel, mosgroen, faded roze en stralend wit. In de winkel staan stapels borden tot aan het plafond, kasten vol met schalen, leuke accessoires, bijzondere cadeaus en mooi gedekte tafels om inspiratie op te doen. De ene schaal nog mooier en verleidelijker dan de ander. En steeds weer bijzondere en nieuwe items. Er is zelfs een limited edition van het kasteelservies in het rood. Aan inkoop besteedt Effie veel tijd, ze reist de hele wereld over op zoek naar iets unieks, bezoekt beurzen en gaat ook zelf naar de fabrieken waar ze haar serviezen laat maken. Effie heeft oog voor detail, overlegt net zo lang met de fabrikanten totdat het helemaal goed is. “Want als ik er niet blij van wordt, dan worden mijn klanten dat ook niet, en dat is nou net waar het om gaat. Ik bemoei me echt overal mee, met de spuittechniek, de vorm, de kleuren, alles!” “ Die fabrieken in Portugal daar doet Portazul al heel lang zaken mee, soms al vanaf het begin. Het zijn vaak oude familiebedrijfjes waar ongelooflijk veel kennis zit over de technieken en de materialen”.
Combineren of één kleur en stijl? “Combineren, alles mag! De collectie is daarom ook zo samengesteld dat veel bij elkaar past of elkaar juist versterkt. Ook maak je het zo wat spannender. “Er is toch niets leuker dan je eigen servies samenstellen? Een wit bord van Sophie Conran met de mooi gekleurde schaaltjes van Mateus of Emma Bridgewater met Burleigh. Soms loop ik samen met een klant door de winkel, maken we een tafel leeg en zetten we alle mogelijke variaties aan kleur en stijl door elkaar. Je komt zo tot de meest leuke combinaties. Dan ben je misschien niet die topkok die je altijd wilde zijn, maar maak je toch indruk op je gasten. Vanwege het vijftien jarig bestaan presenteert Effie van Ginneken een aantal verrassende jubileumaanbiedingen in haar zaak aan het Noordeinde 204 in Den Haag. Effie: “Af en toe moet je iets heel geks doen. Verrassen, daar gaat het om in het leven, niet allemaal hetzelfde.”
www.aantafelmetportazul.nl Aan tafel met Portazul - Noordeinde 204 - 2514 GS Den Haag - tel. 070 3647024

Nieuws

Interieur & Design

Vijftien jaar Aan Tafel!

De authentieke, handbeschilderde aardewerk serviezen vn Effie van Ginneken zijn in alle kleuren te krijgen. Rood, zachtblauw, dieppaars, sprankelend geel, mosgroen, faded roze en stralend wit. In de winkel staan stapels borden tot aan het...

Lees verder...
www.aantafelmetportazul.nl

Noordeinde 204
2514 GS   Den Haag
Route op Google Maps

Contact

070-3647024

info@aantafelmetportazul.nl

Openingstijden

  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • zaterdag
  • zondag

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.