Galerie Cowall19e en 20e eeuwse Hollandse schilders

Galerie COWALL opende voor het eerst haar deuren in de residentiestad in 1974 aan de Laan van Meerdervoort, de langste straat van Den Haag. Ook al in die jaren was het Noordeinde de galeriestraat waar galeries van naam en faam hun zaak hadden. In 1979 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De verhuizing naar het Noordeinde werd een feit. Sinds de opening in 1974 heeft galerie COWALL steeds aan de verbetering van haar collectie gewerkt. Gelet op de vele positieve reacties - zowel van Nederlandse, als van buitenlandse relaties - blijkt dat zij daarin volledig is geslaagd. Liefde voor de kunst heeft galeriehouder B. Cowall al van huis uit meegekregen. Zijn vader had een uitgeverij waar veel kunstboeken werden uitgegeven.

De galerie heeft als specialisatie havengezichten, in het bijzonder de haven van Rotterdam. Werken van o.a. Evert Moll, M. de Jongere, van Mastenbroek en Delfgaauw zijn dan ook steeds voorhanden. Naast deze specialisatie is er een uitgebreide collectie schilderijen uit de 19e en 20e eeuw, van de Haagse School, romantische school en genre stukken. Ook werk van hedendaagse schilders ontbreekt hier niet. Behalve schilderijen is er een gevarieerd aanbod van etsen, aquarellen en bronzen beelden. Voor elke liefhebber van kunst is deze galerie een persoonlijk bezoek waard. U bent van harte welkom. Welkom op de website van galerie COWALL.

www.galeriecowall.nl

Noordeinde 198
2514 GS   Den Haag
Route op Google Maps

Contact

070 3456 739

b.cowall@kpnplanet.nl

Openingstijden

  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • zaterdag
  • zondag

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.