Gallery De Rijk / Chabot Fine ArtMinimal Art

De Rijk Fine Art Noordeinde 95 in Den Haag, is gespecialiseerd in concrete kunst en kunst van de ZERO/NUL beweging.

De ZERO beweging is opgericht in 1958 door Mack en Piene. Later sloten zich o.a. Uecker, Fontana, Yves Klein, Megert, Aubertin, Goepfert, von Graevenitz, Morellet, Manzoni, Luther, Castellani, Verheijen, Colombo, Leblanc, Pohl, Kusama, Tinguely, Bartels, Holweck, Spindel, Bury, Dadamaino, Dorazio, Mavignier, Spoerri, Soto en Salentin zich bij de beweging aan.

Parallel aan ZERO is in Nederland in 1960 de NUL beweging ontstaan. Het was een initiatief van Henk Peeters waarbij zich Jan Schoonhoven, Armando en Henderikse aansloten. Aanvankelijk nam herman de vries ook deel. De NUL-groep eindigde in 1964 en de ZERO-groep in 1966.

De kenmerken van NUL-ZERO zijn licht, beweging en monochrome schilderkunst. Om met licht en schaduw te spelen maakten de kunstenaars gebruik van spijkers, reliëfs en geribbelde oppervlakten. Er is geen grens tussen schilderkunst en beeldhouwkunst meer.

De afgelopen jaren is deze beweging/kunst herontdekt en is er nationaal en internationaal zeer veel belangstelling. Misschien komt dit ook wel door de hectische tijd waarin wij leven en men op zoek is naar rust, harmonie en fascinatie.

Wij kopen werken aan uit particuliere collecties en adviseren en begeleiden bij de verkoop van collecties. Hiervoor hebben wij contacten binnen en buiten Nederland met een zeer betrouwbare groep vakgenoten.

Tevens adviseren wij bij restauraties van sculpturen, schilderijen en werken op papier. In de loop der jaren hebben wij een aantal specialisten op dit ge- bied leren kennen. Gecompliceerde restauraties werden, soms in een team, zeer succesvol uitgevoerd. Deze specialisten werken ook aan belangrijke museale collecties.

Graag ontvangen wij u op het mooie Noordeinde.

www.galeriederijk.nl/wordpress

Noordeinde 95
2514 GD   Den Haag
Route op Google Maps

Contact

070 3560274

galeriederijk@hetnet.nl

Openingstijden

  • zondag
  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • zaterdag

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.