Kunstzaal Van HeijningenFiguratieve kunst

Een kunstenaar ziet iets, wordt daardoor getroffen en tracht het vast te leggen in een beeld. Dat is de soort figuratieve kunst die gebracht wordt door Kunstzaal van Heijningen te Den Haag. U kunt bij de kunstzaal terecht voor hedendaagse landschappen, stadsgezichten, stillevens, beelden van mensen en dieren.

Onze stijl varieert van fijnschilders tot en met schilders van de losse, vrije toets. Of van beeldhouwers die elk detail modelleren tot aan collega's die de voorstelling herleiden tot een uiterst eenvoudige grondvorm.

De kwaliteitsnorm ligt hoog. Galeriehouder Leo van Heijningen is kunsthistoricus en ook - ais een van de weinige galeriehouders - beeldend kunstenaar. Grote technische en artistieke kennis en interessante relaties in de kunstwereld vormen het vertrekpunt van Van Heijningen. Zo treft u hier een bijzondere stal van maar liefst 90 schilders, grafici en beeldhouwers aan. Van jong tot oud, bekend en minder bekend.

Ook adviseert Kunstzaal van Heijningen inzake opdrachten voor portretten van mensen maar ook dieren en stadsgezichten, zoals de straat of het huis waarin u bent opgegroeid.

Bijna elke maand houden wij een nieuwe tentoonstelling van schilders en beeldhouwers.

Specialisaties van Kunstzaal van Heijningen: beelden (brons en keramiek) van mens en dier; het landschap, vooral Nederlands, zee, strand en polder; het stadsgezicht, het portret van mens en dier; het stilleven; de aquarel, de tekening; de ets, de houtsnede; de penning.

www.kunstzaalvanheijningen.nl

Noordeinde 152 A
2514 GR   Den Haag
Route op Google Maps

Contact

070 345 90 53

info@kunstzaalvanheijningen.nl

Openingstijden

  • zondag
  • zaterdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.