Van Lier SchoenenSchoenen van Nederlands design

Van Lier is een Nederlands bedrijf, dat Nederlandse schoenen maakt. Dit betekent dat Van Lier schoenen staan voor Nederlands design. Nederlands design kenmerkt zich door een open oog en oor voor internationale trends, vertaald in nuchtere ontwerpen van tijdloos modern-klassieke eenvoud. Ook dit designprincipe past Van Lier al twee eeuwen toe. Daarom is ieder paar Van Lier schoen een tijdloos bezit, waarvan u jarenlang plezier zult hebben.

De wortels van van lier liggen in het Brabantse Loon op Zand, aan de zogenaamde "Langstraat", het centrum van de toenmalige Nederlandse schoenindustrie. In 1815 begon de familie Van Lier zich toe te leggen op het vervaardigen van hoogwaardige herenschoenen.

Deze schoenen, met de hand gemaakt uit lokaal natuurlijk gelooid leer, vonden al snel hun weg naar de gegoede Nederlandse man. De familie Van Lier bleef innoveren en had een open oog voor nieuwe ontwikkelingen in schoentechniek. Met de komst van de stoommachines, werd de productie deels geïndustrialiseerd.

Midden vorige eeuw startte Van Lier met het vervaardigen van schoenen volgens de Goodyear maakwijze, uitgevonden door de engelsman Charles Goodyear. Hierbij wordt de zool van de schoen met behulp van een rand aan de schacht genaaid. Dit ambachtelijke proces, waarbij gebruik gemaakt wordt van zeker toendertijd zeer geavanceerde machines, levert de mooiste schoenen, die ook nog zeer duurzaam zijn.

De familie Van Lier reisde altijd graag en bezocht leerlooierijen in de gehele wereld. Bij de beste looierijen werd ingekocht, fijn kalfsleder bij Le Puy in Frankrijk, stoer en intensief bewerkt leder bij Horween in Chicago, sterk zoolleder in Engeland en modieus getamponeerd leder in Italië.

Van Lier heeft de relaties met die looierijen altijd gekoesterd, en krijgt daarom als historische afnemer steevast de beste kwaliteit ("triple A") van de looierijen. Een goede naam en faam is dan ook van groot belang om eeuwen lang met het beste leder en materialen te kunnen werken.

Van Lier heeft zich altijd bezig gehouden met exclusiviteit en perfectie. Dit geldt ook voor het design van de schoenen. De mannen die Van Lier dragen willen goed gekleed zijn en er modern uitzien, maar ook een persoonlijke interesse in traditie en kwaliteit uitstralen. Dit was in in de beginjaren van Van Lier zo, en dit geldt na bijna tweehonderd jaar nog steeds.

www.vanlier.nl

Hoogstraat 28
2513 AS   Den Haag
Route op Google Maps

Contact

070 363 2946

j.vanloon@vanlier.nl

Openingstijden

  • zondag
  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • zaterdag

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.