Nieuws

Kunst

Capturing The Moment

Capturing The Moment

Tijdens het begin van de lente presenteert Project 2.0 / Gallery de foto- expositie CAPTURING THE MOMENT. In deze groeps expositie worden allerlei fotografische genres getoond. Chic en rauw, puur en surrealistisch.

We presenteren fotowerken van de volgende kunstenaars; Denis Rouvre, Isabelle, Rachel Nieborg, Stéphane Noël, Casper Faassen, Peter Zuur en nieuwkomer Juliette Polak.

De serie Banned or Blessed van Juliette Polak vertelt ons over Israël en haar inwoners. Het beloofde land; waar in al haar kwetsbaarheid toch het gevoel van vrijheid, kalmte en trots heerst.

Is er geluk in het Beloofde Land? Hoe is het om in een geïsoleerde regio te wonen; in een land waar het nooit veilig is, maar dat omringd wordt door heilige plekken? Israël, verguisd en geprezen. Is het de geschiedenis die de bewoners hier naar toe heeft verbannen? Zijn zij gezegend er te mogen wonen? Deze vagen fascineerde en intrigeerde Juliette Polak. Op een enigszins abstracte manier verwerkte ze dit actuele onderwerp in een serie foto’s genaamd ‘Banned or Blessed’. Juliette vertelt: “Het beloofde land is gecreëerd als ‘safe place’ en op een totaal andere manier ontstaan dan naties doorgaans tot stand komen. Maar wanneer je naar alle buurlanden kijkt kun je je afvragen in hoeverre deze veiligheid echt reëel is. De hele situatie is, op z’n zachtst gezegd, opvallend. Dit boeide me en het mondde uit in een onderzoek naar de bewoners van Israël; zijn zij getekend door de situatie?” Vanuit fotografisch oogpunt wordt Juliette geboeid door emoties –of het schijnbare gebrek hieraan- die vaak van iemands gezicht af te lezen zijn wanneer deze persoon zich ongezien waant. De vraag wat iemand beweegt, intrigeert haar. "Welk verhaal de kijker in mijn foto's leest, het mijne of het zijne, is onbelangrijk. Met vooral associatieve beelden wil ik de toeschouwer in de eerste plaats beroeren. Wat mij inspireert is het moment waarop emotie, realiteit, esthetiek en magie samenkomen. Dat gebeurt vrijwel overal, als je er maar oog voor hebt."   Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te bewonderen aan het Noordeinde 57! De expositie is te bezichtigen tot en met 7 mei. 

 

ANDER NIEUWS

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Kunst

IN THE MIX

Zaterdag 2 september opening groepsexpositie IN THE MIX

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag, tijdens het Noordeinde Art & Fashion evenement, de spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX. De expositie laat werken zien...

Lees verder...

Kunst

Kunst In Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan!

Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’.

Ook De Galerie Den Haag doet mee! Niet alleen onze...

Lees verder...

Kunst

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.