Nieuws

Kunst

Capturing The Moment

Capturing The Moment

Tijdens het begin van de lente presenteert Project 2.0 / Gallery de foto- expositie CAPTURING THE MOMENT. In deze groeps expositie worden allerlei fotografische genres getoond. Chic en rauw, puur en surrealistisch.

We presenteren fotowerken van de volgende kunstenaars; Denis Rouvre, Isabelle, Rachel Nieborg, Stéphane Noël, Casper Faassen, Peter Zuur en nieuwkomer Juliette Polak.

De serie Banned or Blessed van Juliette Polak vertelt ons over Israël en haar inwoners. Het beloofde land; waar in al haar kwetsbaarheid toch het gevoel van vrijheid, kalmte en trots heerst.

Is er geluk in het Beloofde Land? Hoe is het om in een geïsoleerde regio te wonen; in een land waar het nooit veilig is, maar dat omringd wordt door heilige plekken? Israël, verguisd en geprezen. Is het de geschiedenis die de bewoners hier naar toe heeft verbannen? Zijn zij gezegend er te mogen wonen? Deze vagen fascineerde en intrigeerde Juliette Polak. Op een enigszins abstracte manier verwerkte ze dit actuele onderwerp in een serie foto’s genaamd ‘Banned or Blessed’. Juliette vertelt: “Het beloofde land is gecreëerd als ‘safe place’ en op een totaal andere manier ontstaan dan naties doorgaans tot stand komen. Maar wanneer je naar alle buurlanden kijkt kun je je afvragen in hoeverre deze veiligheid echt reëel is. De hele situatie is, op z’n zachtst gezegd, opvallend. Dit boeide me en het mondde uit in een onderzoek naar de bewoners van Israël; zijn zij getekend door de situatie?” Vanuit fotografisch oogpunt wordt Juliette geboeid door emoties –of het schijnbare gebrek hieraan- die vaak van iemands gezicht af te lezen zijn wanneer deze persoon zich ongezien waant. De vraag wat iemand beweegt, intrigeert haar. "Welk verhaal de kijker in mijn foto's leest, het mijne of het zijne, is onbelangrijk. Met vooral associatieve beelden wil ik de toeschouwer in de eerste plaats beroeren. Wat mij inspireert is het moment waarop emotie, realiteit, esthetiek en magie samenkomen. Dat gebeurt vrijwel overal, als je er maar oog voor hebt."   Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te bewonderen aan het Noordeinde 57! De expositie is te bezichtigen tot en met 7 mei. 

 

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.