Nieuws

Het Noordeinde

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver. Het plein wordt fors vergroot en naast de voetganger is iedereen er te gast. De doorgaande verkeersroute wordt afgebogen van de Kneuterdijk naar de Lange Vijverberg. Dit staat in het voorlopig ontwerp De Plaats dat door het college is vrijgegeven voor inspraak.

Den Haag - Een markant podium rondom het standbeeld van Johan de Witt vormt het middelpunt van het plein. Op het middenvlak blijft voldoende ruimte voor eilandterrassen. Bovendien wordt een loopstrook langs de gevelterrassen vrijgehouden. Ook wordt de capaciteit voor fietsparkeerplaatsen vergroot. Dit kan niet meer op de punt van de Plaats aan de zijde van het Noordeinde. Er komen twee vakken aan weerszijde van de Plaats. Ook zal de Plaats groener worden.

Wethouder Boudewijn Revis: "De Plaats is nu een intiem en gezellig pleintje, maar het keert zich af van de Hofvijver. Met het doortrekken van het voetgangersgebied maken wij deze verbinding mooier. We verbeteren de verbinding van de Plaats met het Lange Voorhout en het Buitenhof. Zo ontstaat een samenhangend geheel van karakteristieke plekken in de binnenstad. We rijgen ze aan elkaar, zodat de bezoeker als vanzelfsprekend meer van de stad wil ontdekken en met plezier door het centrum wandelt." Het voorlopig ontwerp ligt ter inzage van 22 februari tot en met 5 april. 

Naar het artikel >

ANDER NIEUWS

Het Noordeinde

Paasbrunch @ 't Goude Hooft

De Paasdagen komen er weer aan! Zondag 1 april brunch vanaf 10:30 of 13:30 en maandag 2 april brunch vanaf 10:30 of 13:30. Een glas Prosecco, een kopje koffie of thee, een glas verse jus...

Lees verder...

Het Noordeinde

Paleisplein wordt tuin

Het Paleisplein voor Paleis Noordeinde met daarop het Wilhelminamonument wordt ruimer en groener. De verharding rondom het monument wordt gras en er worden hagen neergezet. Hierin komt het Wilhelminamonument beter tot zijn recht. Ook wordt...

Lees verder...

Het Noordeinde

LENTEKRIEBELS BIJ KLIJSEN SCHOENMODE

Na een Stylvolle verbouwing is de dameswinkel van Klijsen op Hoogstraat 7 weer geopend! Dit familiebedrijf weet zich al meer dan 30 jaar te onderscheiden met brede en originele collecties schoenmode en accessoires. Kom snel...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.