Nieuws

Kunst

Expositie Eric Hirdes

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken erover; kijkend naar eerder gemaakte werken en het reflecteren over de mogelijkheden ervan. Kleine notities, krabbeltjes, ideeën, muziek en belevenissen uit het dagelijks leven vormen daarnaast een aanleiding een werk te beginnen dan wel te voltooien.

Zijn interesse gaat uit naar hoe dingen en processen op een natuurlijke wijze tot stand komen. Tijdens het werkproces zelf laat Hirdes het materiaal zijn gang gaan. Mogelijkheden die onder zijn handen ontstaan, worden op intuïtieve wijze gestuurd en geordend. Hij speelt in op toevalligheden die in het moment van de actie plaatsvinden. Controle loslaten, zaken mogen misgaan; onder de spanning die dat oplevert komt het beste werk tot stand.

De schilderijen van Eric Hirdes zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn en structuur en kunnen verleiden door zijn kleur, huid, compositie of verhaal. Maar bovenal dragen de werken een geheim in zich, waardoor je er telkens weer opnieuw naar wilt kijken. Een schoonheid die nooit verveelt!

Deze expositie is te zien tot en met 21 mei 2017!

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.