Nieuws

Kunst

Expositie Eric Hirdes

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken erover; kijkend naar eerder gemaakte werken en het reflecteren over de mogelijkheden ervan. Kleine notities, krabbeltjes, ideeën, muziek en belevenissen uit het dagelijks leven vormen daarnaast een aanleiding een werk te beginnen dan wel te voltooien.

Zijn interesse gaat uit naar hoe dingen en processen op een natuurlijke wijze tot stand komen. Tijdens het werkproces zelf laat Hirdes het materiaal zijn gang gaan. Mogelijkheden die onder zijn handen ontstaan, worden op intuïtieve wijze gestuurd en geordend. Hij speelt in op toevalligheden die in het moment van de actie plaatsvinden. Controle loslaten, zaken mogen misgaan; onder de spanning die dat oplevert komt het beste werk tot stand.

De schilderijen van Eric Hirdes zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn en structuur en kunnen verleiden door zijn kleur, huid, compositie of verhaal. Maar bovenal dragen de werken een geheim in zich, waardoor je er telkens weer opnieuw naar wilt kijken. Een schoonheid die nooit verveelt!

Deze expositie is te zien tot en met 21 mei 2017!

ANDER NIEUWS

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Kunst

IN THE MIX

Zaterdag 2 september opening groepsexpositie IN THE MIX

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag, tijdens het Noordeinde Art & Fashion evenement, de spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX. De expositie laat werken zien...

Lees verder...

Kunst

Kunst In Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan!

Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’.

Ook De Galerie Den Haag doet mee! Niet alleen onze...

Lees verder...

Kunst

Vernieuwde galerie!

De Galerie Den Haag is vernieuwd! 

In december heeft De Galerie Den Haag een heuse facelift gekregen. Hiermee is niet alleen de uittraling van de galerie vernieuwd, maar zijn er ook extra muren gecreëerd waardoor we...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.