Nieuws

Kunst

High Tea Susan Schildkamp

High Tea Susan Schildkamp

Zondag 8 november vanaf 14u een high tea tijdens de presentatie van de nieuwe serie van Susan Schildkamp bij De Galerie Den Haag! 

 

Kunstenares Susan Schildkamp staat bekend om haar vrolijke stadsgezichten met gebouwen in sprekende kleuren en altijd met de herkenbare felle zon. Niet alleen Den Haag, ook andere steden zet zij op haar unieke dromerige wijze op doek. Maar ook bij een kunstenaar wil het wel eens gebeuren dat er een ander idee borrelt, eentje die afwijkt van het bekende…

Zo kwam het dat er bij Susan al een aantal jaar kleine tekeningetjes en schetsjes ontstonden die niet de bekende steden lieten zien. De gebouwen maakten plaats voor vintage theeservies en brocante tegeltjes, uiteraard allemaal in de vrolijke kleuren die het werk van Susan kenmerken. Dit was het begin van de serie Vintage Tea Party! Geen omslag in het oeuvre van de kunstenares, meer een intermezzo.  

De werken uit Vintage Tea Party bestaan uit tekeningen die zijn ontstaan in Frankrijk, waar Susan veel van haar tijd doorbrengt. De tegeltjes die in de nieuwe kunstwerken voorkomen vinden daar ook hun oorsprong. Natuurlijk is er veel teken- en schilderwerk, maar zelfs kant en borduursels vindt men terug in dit veelzijdige nieuwe werk. Het is een melange van technieken! 

Op zondag 8 november nodigen wij u graag uit om dit nieuwe werk van dichtbij te bezichtigen. Uiteraard geheel in stijl van de kunst; namelijk tijdens een high tea! De kunstenares zal zelf ook aanwezig zijn om anekdotes bij de kunstwerken te vertellen of vragen te beantwoorden. Wij zullen zorgen dat de thee vanaf 14u op temperatuur is en de cakejes en andere lekkernijen klaarstaan om van te snoepen! 

 

U bent van harte welkom!

ANDER NIEUWS

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Kunst

IN THE MIX

Zaterdag 2 september opening groepsexpositie IN THE MIX

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag, tijdens het Noordeinde Art & Fashion evenement, de spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX. De expositie laat werken zien...

Lees verder...

Kunst

Kunst In Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan!

Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’.

Ook De Galerie Den Haag doet mee! Niet alleen onze...

Lees verder...

Kunst

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken...

Lees verder...

Kunst

Vernieuwde galerie!

De Galerie Den Haag is vernieuwd! 

In december heeft De Galerie Den Haag een heuse facelift gekregen. Hiermee is niet alleen de uittraling van de galerie vernieuwd, maar zijn er ook extra muren gecreëerd waardoor we...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.