Nieuws

Kunst

Over haar - Maayke Schuitema

Over haar - Maayke Schuitema

In het nieuwe werk van Maayke Schuitema staat opnieuw het beeld van de vrouw centraal. Ditmaal met de focus op de rol van het vrouwelijk haar.
Ons haar wordt geknipt, geföhnd en gekleurd en in modieuze kapsels gemodelleerd. In de pruikentijd droeg men het nep kapsel statig in pompeuze ijdelheid en tegenwoordig is al onze lichaamsbeharing gekapt en/of geschoren. Haar is relevant.
Een rijk geschakeerde show waarin de vrouw als een godin of moeder kan zijn. Maar ook de heks, een fee of een feeks. Schuitema’s beeldend werk is een opmerkelijke en succesvolle hybride in de schilderkunst. Zij combineert de linoleumsnede met schildering en potloodtekening. Die technieken versmelten in een bewerkelijke achtergrond, de huid. ‘Over Haar’ met heftige beelden van krachtige vrouwen opent zondag 10 juni 14.00 uur door Mark Melief, een van de meest toonaangevende haarkunstenaars van Nederland en tevens creatief directeur en eigenaar van Kinky Kappers.

http://www.project20.nl

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.