Nieuws

Het Noordeinde

Paleisplein wordt tuin

Paleisplein wordt tuin

Het Paleisplein voor Paleis Noordeinde met daarop het Wilhelminamonument wordt ruimer en groener. De verharding rondom het monument wordt gras en er worden hagen neergezet. Hierin komt het Wilhelminamonument beter tot zijn recht. Ook wordt bij deze herinrichting de toegang naar de binnentuin van de Raad van State zichtbaarder en er komt sfeerverlichting op het plein.

Den Haag - Op dit moment worden de straten Noordeinde, Hoogstraat en Heulstraat en het gedeelte van het Paleisplein rond het ruiterstandbeeld aangepakt. Doordat nu het tweede gedeelte van het Paleisplein ook wordt veranderd, ontstaat er ruimtelijke samenhang in het gebied passend bij het 'Programma de Kern Bijzonder' waarin de gemeente investeert in de hele hartlijn, van Spui tot Kneuterdijk. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): "Het plein toont nu grijs en grauw. Bovendien is het monument niet goed zichtbaar en dat is erg zonde. Daarom gaan we dit plein aanpakken, het monument veel beter laten zien en meer vergroenen. Hierdoor wordt het plein veel mooier en aantrekkelijker en wordt verbinding met binnenstad veel natuurlijker. Er komt er een echt groen rustpunt in hartje centrum bij."

Het voorlopig ontwerp is met alle betrokkenen, zoals het Rijksvastgoedbedrijf, de Raad van State en de Dienst Koninklijk Huis, tot stand gekomen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor het tweede gedeelte van dit Paleisplein ná Prinsjesdag 2018 beginnen.

ANDER NIEUWS

Het Noordeinde

Paasbrunch @ 't Goude Hooft

De Paasdagen komen er weer aan! Zondag 1 april brunch vanaf 10:30 of 13:30 en maandag 2 april brunch vanaf 10:30 of 13:30. Een glas Prosecco, een kopje koffie of thee, een glas verse jus...

Lees verder...

Het Noordeinde

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver. Het plein wordt fors vergroot en naast de voetganger is iedereen er te gast. De doorgaande verkeersroute wordt afgebogen van de Kneuterdijk naar de Lange Vijverberg. Dit...

Lees verder...

Het Noordeinde

LENTEKRIEBELS BIJ KLIJSEN SCHOENMODE

Na een Stylvolle verbouwing is de dameswinkel van Klijsen op Hoogstraat 7 weer geopend! Dit familiebedrijf weet zich al meer dan 30 jaar te onderscheiden met brede en originele collecties schoenmode en accessoires. Kom snel...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.