Nieuws

Kunst

Solo Casper Faassen

Solo Casper Faassen

De expositie 'Moving Forward, Looking Back' van kunstenaar Casper Faassen is vanaf zondag 27 november te zien bij Project 2.0 / Gallery.

In deze expositie toont Casper Faassen zijn liefde voor de schilderkunst en haar historie. In het spoor van de grote meesters uit de 17e eeuw vertaalt hij landschappen, stillevens, portretten en stadsgezichten in zijn herkenbare beeldtaal. Middelpunt van de expositie vormt 'Gezicht op Den Haag', waar op dit moment nog volop aan gewerkt wordt. Om het eindresultaat te zien, zult u toch echt de expositie moeten komen bekijken en wij beloven u dat dit zeer de moeite loont!

‘Gezicht op Den Haag’ wordt gemaakt in de traditie van Jan van Goyen (in Leiden geboren en later naar Den Haag verhuisd). Faassen is nu net als Van Goyen bezig met een serie stadsgezichten. Waar eerder 'Gezicht op Haarlem' door het Frans Halsmuseum is aangekocht, 'Gezicht op Leiden' door museum de Lakenhal en 'Gezicht op Dordrecht' in het Dordrechts Museum naast het originele werk van Van Goyen is getoond, hangt 'Gezicht op Den Haag' vanaf 27 november bij ons op het Noordeinde.

Niet alleen Van Goyen vormt een inspiratiebron, ook de balletwerken van Degas, bloemstillevens van Ambrosius Bosschaert de Oude en Vanitas werken van Pieter Claesz en David Bailly schemeren door in de werken van Faassen.

De titel ‘Moving Forward, Looking Back’ hint tevens op eerder werk dat Faassen alweer 8 jaar geleden bij Project 2.0 / Gallery toonde. Waar Gerrit Komrij toen het eerste exemplaar van 'MisMe' van Onno Blom en Faassen in ontvangst nam, is het nu de dichter Ilja Leonard Pfeijffer die een sonnet schreef bij 'Gezicht op Den Haag'. Hiervan is een klein uit lood gezet boekje gemaakt in een oplage van 100 en deze is tijdens de expositie verkrijgbaar.

De expositie vormt kortom een compact maar breed overzicht van het werk van Faassen waarbij zowel de schilderijen als de nieuwe fotografie uitgebreid aan bod komen.

Bekijk hier de beeldreportage, uitgezonden door de VPRO, van de making-off 'Gezicht op Leiden'.

De expositie is te zien tot en met 31 december 2016. Graag tot ziens aan het Noordeinde 57!

ANDER NIEUWS

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Kunst

IN THE MIX

Zaterdag 2 september opening groepsexpositie IN THE MIX

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag, tijdens het Noordeinde Art & Fashion evenement, de spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX. De expositie laat werken zien...

Lees verder...

Kunst

Kunst In Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan!

Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’.

Ook De Galerie Den Haag doet mee! Niet alleen onze...

Lees verder...

Kunst

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.