Nieuws

Kunst

Expositie Toon Tullemans

Expositie Toon Tullemans

Op zondag 3 juli is de solo expositie Awakening van Toon Tullemans geopend in PROJECT 2.0 / GALLERY. De expositie toont de nieuwste keramische beelden en fotowerken van de kunstenaar. 

Voor zijn nieuwste serie sculpturen en fotowerken heeft Toon Tullemans zich laten inspireren door het gedicht Awakening van de Amerikaanse dichteres Marguerite Vivian Young (1909 – 1995).

De keramische sculpturen van Tullemans zijn perfect in balans, als een wonderschoon gedicht waaraan geen komma hoeft te worden veranderd. Ook in de fotowerken keert keramiek als een kwetsbare huid terug. De foto’s zijn confronterend en indringend door hun grote formaat, maar ook teer om hun inhoud.

Toon Tullemans onderzoekt in zijn kunstwerken thema’s en ideeën over het menselijk lichaam. Zijn indrukwekkende werken verbeelden de relaties tussen het menselijk lichaam en de perceptie van schoonheid. De werken gaan over onderwerpen als groei, evolutie en identiteit, maar ook thema’s als vergankelijkheid, leven en dood.

U bent van harte welkom om deze prachtige expositie te bezichtigen aan het Noordeinde 57!

De expositie is te zien tot en met zondag 7 augustus 2016.

Awakening - Marguerite Vivian Young (1909 – 1995).

“Where no footfalls disturbed the dust,
A ghost suspicious of a moth.

Awakening,

Softly the spiders web of summer,
was laid on my mouth while I slept;

The closed eyes were woven over.
Under the leaves that I had crept,

Crying; but now was no sting.
No scar of the plumes which lashed me

In the windy days of spring.
The narrow breasted bodyWhich trembled in guts of light,

Bearing the marks of many whips,

Was changed in a single night;
The blue web of summer was laid on my lips.”

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.