Nieuws

Kunst

Expositie Toon Tullemans

Expositie Toon Tullemans

Op zondag 3 juli is de solo expositie Awakening van Toon Tullemans geopend in PROJECT 2.0 / GALLERY. De expositie toont de nieuwste keramische beelden en fotowerken van de kunstenaar. 

Voor zijn nieuwste serie sculpturen en fotowerken heeft Toon Tullemans zich laten inspireren door het gedicht Awakening van de Amerikaanse dichteres Marguerite Vivian Young (1909 – 1995).

De keramische sculpturen van Tullemans zijn perfect in balans, als een wonderschoon gedicht waaraan geen komma hoeft te worden veranderd. Ook in de fotowerken keert keramiek als een kwetsbare huid terug. De foto’s zijn confronterend en indringend door hun grote formaat, maar ook teer om hun inhoud.

Toon Tullemans onderzoekt in zijn kunstwerken thema’s en ideeën over het menselijk lichaam. Zijn indrukwekkende werken verbeelden de relaties tussen het menselijk lichaam en de perceptie van schoonheid. De werken gaan over onderwerpen als groei, evolutie en identiteit, maar ook thema’s als vergankelijkheid, leven en dood.

U bent van harte welkom om deze prachtige expositie te bezichtigen aan het Noordeinde 57!

De expositie is te zien tot en met zondag 7 augustus 2016.

Awakening - Marguerite Vivian Young (1909 – 1995).

“Where no footfalls disturbed the dust, A ghost suspicious of a moth.

Awakening,

Softly the spiders web of summer, was laid on my mouth while I slept;

The closed eyes were woven over. Under the leaves that I had crept,

Crying; but now was no sting. No scar of the plumes which lashed me

In the windy days of spring. The narrow breasted bodyWhich trembled in guts of light,

Bearing the marks of many whips,

Was changed in a single night; The blue web of summer was laid on my lips.”

ANDER NIEUWS

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Kunst

IN THE MIX

Zaterdag 2 september opening groepsexpositie IN THE MIX

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag, tijdens het Noordeinde Art & Fashion evenement, de spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX. De expositie laat werken zien...

Lees verder...

Kunst

Kunst In Mondriaan Design

Kunst geïnspireerd door Mondriaan!

Dit jaar is heel Den Haag gekleurd als één groot Mondriaan schilderij en daarmee viert de stad ‘100 jaar Mondriaan en De Stijl’.

Ook De Galerie Den Haag doet mee! Niet alleen onze...

Lees verder...

Kunst

Expositie Eric Hirdes

ERIC HIRDES - NOTHING IS WHAT I WANT

Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces waarbij een voltooid werk aanleiding geeft om een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.