Nieuws

Het Noordeinde

Steltman bestaat 100 jaar!

Steltman bestaat 100 jaar!

Steltman bestaat dit jaar 100 jaar. Een bijzonder jubileum, wat het hele jaar door gevierd zal worden. Steltman Juwelier is sinds 1917 gevestigd in Den Haag. In dat jaar opende Johannes Steltman zijn juwelierszaak 'Joaillerie Artistique' aan het Noordeinde 42a. Na het overlijden van Steltman in 1961 heeft de juwelier meerdere eigenaren gekend, tot de winkel in 1977 overgenomen werd door Fred Brom. Inmiddels zitten ze sinds 1990 op de Plaats en is Brom nog altijd erg trots op ‘zijn’ Steltman Juwelier. De juwelierszaak is onder de bezielende leiding van Brom uitgegroeid tot een van de toonaangevende juweliers van Nederland, met een clientèle van koninklijke allure.

 

Wij spraken met Isabel Veeren over dit bijzondere jubileum, hoe dit gevierd wordt en over de recente verbouwing.

 

Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Hoe wordt dit gevierd?

 

Wij vieren dit jubileum het gehele jaar door met verschillende evenementen in onze winkels, Steltman Juwelier en Steltman Watches.

 

Waar we zeer trots op zijn is dat het Gemeentemuseum enige tijd geleden interesse heeft getoond in zowel de historie als het heden van Steltman, wat erin heeft geresulteerd dat wij op 3 november een tentoonstelling gewijd aan 100 jaar Steltman mogen openen in het Gemeentemuseum. De tentoonstelling zal voor publiek geopend zijn van zaterdag 4 november 2017 tot en met 18 februari 2018.

 

Wat kunnen jullie ons vertellen over de prachtige merken die jullie verkopen en uiteraard ook jullie eigen merk?

 

In de afgelopen twee decennia hebben wij ons met de Steltman juwelen, die wij voeren onder eigen merk en welke met liefde, ambacht en passie voor het vak in eigen atelier worden vervaardigd, geprofileerd als merk. De Steltman Collection breidt zich steeds verder uit met collecties als ‘Safari by Steltman’, ‘Pure Gem’ ‘Alexandra’ ‘Diamond & Wedding’.  

We blijven werken aan het verder uitbouwen van de Steltman collecties. Er komen jaarlijks nieuwe modellen bij. Bij Steltman Juwelier zijn wij zeer trots op de jarenlange samenwerking met high end juwelenhuizen als Pomellato, Seaman Schepps New York Jewelry Design, Mattioli en Ole Lynggaard Copenhagen.

 

Wij begrepen dat er recent een verbouwing is geweest. Wat kun je hierover vertellen?

 

In 1999 opende wij op het Noordeinde een tweede vestiging gespecialiseerd in mechanische high-end horloges, Steltman Watches. In 2015 verhuisde Steltman Watches naar een prachtig pand aan de Plaats en zo werden wij ‘buren’. Steltman Watches werd geheel ontworpen door architect en design bureau Heyligers. Steltman Juwelier kon niet achterblijven in de modernisering. Met behoud van klassieke elementen is de winkel in iets meer dan een maand omgetoverd tot een prachtige winkel waarin klassieke en historische elementen zijn behouden of zijn teruggekeerd én transparantie.

Als je bij ons binnenloopt zie je al meteen meer openheid en licht. Vanuit onze winkel is er, dankzij het ontwerp van een open vitrine, nu zicht op een van de mooiste plekjes in Den Haag; de Hofvijver en het Binnenhof.

 

Jullie moeten in de afgelopen 100 jaar veel bijzondere momenten hebben meegemaakt?

 

Wij zijn uiteraard altijd zeer discreet in het verstrekken van informatie.  Tenslotte is een aankoop of het laten maken van een juweel vaak iets bijzonders, waardevols en onvergetelijks tussen twee mensen. Echter over het vervaardigen van de verlovingsring van Zijne Majesteit de Koning (destijds nog Prins Willem Alexander) en Hare Majesteit Koningin Maxima kunnen wij inmiddels vrijuit spreken aangezien dit algemeen bekend is.

 

Ambacht, service en kwaliteit staat bij Steltman hoog in het vaandel. Wij zijn trots op ons atelier waar 3 goudsmeden werken aan nieuwe collecties, reparaties en restauraties.

Het blijft bijzonder wanneer mensen met een juweel dat zij hebben geërfd van grootouders, bij ons komen met de wens dit juweel te restaureren of te veranderen. Wanneer wij samen met de klant vervolgens het ontwerp proces ingaan en zij enige tijd later voor het eerst het vernieuwde juweel zien en daar emotioneel en gelukkig van worden, dat zijn mooie momenten. Het juweliersvak bestaat uit emotie. Het uitzoeken van een verjaardagscadeau, trouwringen, geboortecadeaus, jubileum of afstudeer gift, creëren, repareren en restaureren. Wij doen het allemaal met liefde voor het juweliersambacht. Het grootste compliment is wanneer een klant tevreden onze winkel verlaat en vervolgens blijft terugkomen.

 

ANDER NIEUWS

Het Noordeinde

IT'S THE SEASON TO SPARKLE!

Komende maand kunnen we weer even extra stralen in deze donkere dagen. Of je dit nu wil doen in de perfecte feest of avondkleding of met het ultieme kado voor je lief, je vind het...

LEES MEER...

Het Noordeinde

BLACK FRIDAY

Vanaf vrijdag start het BLACK FRIDAY weekend op @Het Noordeinde! Luxury Shopping met hoge kortingen en spectaculaire aanbiedingen o.a. bjj: Closed, ST Studio, The Art Shop, Boots by M, Oger, Soap Treatment store, Expresso, Klijsen,...

LEES MEER...

Het Noordeinde

Cheers O'Casey's worlds Best Irish pub!

Werelds beste Irish pub is gewoon te vinden op Het Noordeinde. Irish pub Global benoemde O'Casey's op Het Noordeinde 140 '' Best Irish Community pub van de wereld. Wij feliciteren John Gulay en zijn team...

LEES MEER...

Het Noordeinde

Programma Art & Fashion

Download programma als PDF

 

HOOGSTRAAT / NOORDEINDE

 

‘T GOUDE HOOFT

Cocktailhour! On Saturday 2 and Sunday 3 September from 17.00hrs

all cocktails are €5 in the new cocktail bar

 

ANNA VAN TOOR 

Modelact new fall/winter collection 

 

AZAMI/CITY LENS

Model act. 1,2,3 September...

LEES MEER...

Het Noordeinde

Art & Fashion Event 2017

In het weekend van 1,2 en 3 september is het tijd voor het Art & Fashion Event 2017 in de Hoogstraat, Heulstraat, Plaats en Het Noordeinde. Een weekend luxury shopping: high-end fashion, muziek, culinair genieten,...

LEES MEER...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.