Nelis Social CleaningPreferred Supplier

Nelis Company bestaat volgend jaar honderd jaar en is vernoemd naar de zingende glazenwasser Nelis, die al opera zingend jarenlang de ramen zeemde aan het Noordeinde en de omliggende winkelstraten. Wat pas echt bijzonder is, is dat hij dit deed met jonge gezellen uit de achterstandswijken in Den Haag. Tientallen jongeren zijn door hem op het goede pad gebleven en hebben een vak geleerd.

Nelis was de tweede generatie en zijn kleinzoon Ian heeft het bedrijf overgenomen en voortgezet. Na het overlijden van opa Nelis heeft Ian een stichting naar zijn opa vernoemd, die jongeren uit de bijstand een opleiding biedt en ze aan het werk helpt bij collega-bedrijven. Inmiddels heeft stichting Nelis in meer dan 13 gemeenten 300 Koekeloerders naar werk geholpen. De methode en communicatie spreekt jongeren aan. Het buiten werken, contact met klanten en fysiek werk zorgt ervoor dat zij ‘s-avonds niet meer op straat willen hangen en plenty bankies (geld) hebben voor nieuwe patta’s (schoenen). Omdat Nelis Company maatschappelijke impact belangrijker vindt dan winst, kunnen we veel mogelijk maken en hoeven we niet te denken in beperkingen. Nelis company wordt daarom geduid als een sociale onderneming en als je bij ons ‘Social Cleaning’ inkoopt, help je de jongeren, heb je schone ramen en wordt de wereld een klein stukje beter.

Nelis zeemt al meer dan 50 jaar de ramen in het Noordeinde en Hofkwartier en daarom zien we onszelf ook als winkelier, maar dan met een grote etalage, de straat. En juist daarom is de samenwerking tussen BIZZ Noordeinde en Nelis uniek. Wij willen dat onze winkel schoon, heel en veilig is. Daarom gaan wij vanaf 01 december meldingen doorgeven via de Buiten Beter app. We gaan leegstaande winkels zemen om het straatbeeld schoon te houden en zullen als ‘prefered supplier nieuwe winkeliers van dienst zijn. Ook bestaande klanten kunnen bij ons terecht voor vragen of een beetje extra service vanuit onze nieuwe rol.

Begin 2018 zal er een elektrische glazenwasser fiets van Nelis Company worden ingezet waarmee onze Valerie de glazenwassers bij het zemen van ‘Nelis ze Wijk’ zal ondersteunen. Ook zal in 2018 de reguliere dieselbus worden vervangen door een elektrische bus, waarmee ook de ramen boven de winkels gewassen kunnen worden. Als u bij ons inkoopt kunnen we als ‘Sustainable Cleaning Company’ bijdragen aan een schoon, heel en veilig winkelgebied.

Nelis dankt u voor de samenwerking en al kunnen we geen aria’s meer door de straten laten galmen, Nelis zal trots zijn om te weten dat hij nog altijd niet uit het straatbeeld is verdwenen en zijn gedachtegoed navolging vindt. Succes met uw winkel en tot ziens in de straat.

www.nelis.company

Noordeinde 0
2514 GS   Den Haag
Route op Google Maps

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.